Petitie voor behoud van 60 dagen vakantieverhuur ipv 30

Doe mee! en teken allen de petitie voor behoud van 60 dagen vakantieverhuur en tegen de symbolische 30 dagen minder en uiteindelijk een algeheel verbod op vakantieverhuur door particulieren.

Amsterdam Gastvrij roept alle hosts, vakantieverhuurders en B&B-ers én iedereen die de kleinschalige particuliere verhuur een goed hart toedraagt op om in het geweer te komen tegen het voornemen van de Gemeente Amsterdam om vakantieverhuur terug te brengen van 60 tot 30 dagen.

Er zijn ook al stemmen opgegaan om daarna van 30 naar 0 te gaan en ook voor B&B’s worden de duimschroeven steeds strakker aangedraaid met het doel particuliere verhuur aan toeristen tot een minimum te beperken en alleen nog met grote partijen zoals de hotels aan tafel te hoeven gaan.

Dit alles onder het mom dat terugdringen van vakantieverhuur door particulieren de overlast van toeristen zal oplossen terwijl slechts 11% van de toeristen in Amsterdam via vakantieverhuur en B&B komt en van die 11% verblijft ook nog eens 70% buiten het centrum. De helft van de drukte komt van Amsterdammers en dagjesmensen. Toeristen veroorzaken slechts in een paar buurten in de binnenstad echte overlast, dit alles volgens cijfers van de gemeente Amsterdam zelf.

De werkelijke reden voor deze maatregel is het afleiden van werkelijke problemen zoals grote woningnood en grote overlast op de wallen en aangrenzend gebied waar de gemeente zelf debet aan is en waar ze blijkbaar nog steeds geen adequate oplossing voor heeft.

Laat je dus niet bedotten en beknotten. Doe mee en teken vóór 20 september de petitie! En stuur hem door aan zoveel mogelijk buren, vrienden en familie in deze actie!