Aanpassing B&B vergunning van de gemeente ontvangen? Let op!

U heeft een nieuwe gecorrigeerde vergunning gekregen en nu heeft er iemand bezwaar ingediend tegen deze laatste vergunning?

De behandeling van de eerste ronde aanvragen voor B&B vergunningen was nieuw voor de gemeente en erg omvangrijk. Het is een beetje als bulk verwerkt, waardoor er ook fouten in zijn geslopen. Zo werd soms de partner/mede-exploitant niet vermeld of andere foutjes gemaakt. Ook bleek de gemeente met de vergunningverlening aan te willen geven of iemand in aanmerking kwam voor het overgangsrecht, maar vermeldden zij dit niet of onduidelijk in de vergunning, maar wel in de publicatie ervan. Bij de correctie van deze fouten, meende men dat er opnieuw moest worden gepubliceerd, alsof er een nieuwe vergunning werd uitgegeven.

Op zich niets aan de hand denkt u misschien. Maar indien u in april een vergunning heeft ontvangen en in juni wordt dezelfde vergunning met een kleine correctie opnieuw gepubliceerd, dan lijkt het (voor omwonenden) alsof er vanaf de laatste publicatiedatum een nieuwe bezwaartermijn van 6 weken is gaan lopen, opvolgend, aansluitend of overlappend aan de eerste bezwaartermijn van 6 weken.

In onze vorige nieuwsbrief gaven wij aan dat wij dachten dat dit niet kon en hebben wij wethouder Ivens hier op aangesproken.

Helaas hebben wij nog geen concrete bevestiging gekregen dat ons standpunt klopt. Onze gesprekspartners leken onze standpunten wél te delen. Er is afgesproken dat zij het Juridisch Bureau van de gemeente, dat de bezwaren behandelt, onze brief over deze misstand zullen doorzenden zodat het JB de ontvankelijkheid van de bezwaren ook op deze punten goed onderzoekt. Immers, indien een bezwaar is gemaakt, meer dan 6 weken na de eerste publicatie, maar binnen 6 weken na een tweede publicatie, dan is dat bezwaar alleen ontvankelijk ten aanzien van punten die bij die tweede publicatie zijn gewijzigd.

Wat moet u doen: heeft u een bezwaar ingediend waarbij de hierboven geschetste situatie van toepassing is, breng dat argument dan in de bezwaarprocedure. Zorg daarmee dat een bezwaar dat in tweede instantie is ingediend, niet de vergunning zelf kan aantasten, maar ten hoogste de latere wijzigingen. Het JB zou die ontvankelijkheidsafweging moeten maken zonder uw inbreng, maar als u het inbrengt, kunnen ze daar niet omheen. Als lid kunt u contact met ons opnemen (bnb-check@amsterdamgastvrij.nl) en wij zullen u een voorbeeldtekst sturen die u kunt gebruiken in de procedure.