Bijeenkomst 14-1: antwoorden op onze vragen door de gemeente

Tijdens een stampvolle bijeenkomst in de Nassaukerk beantwoordden twee gemeente ambtenaren de vragen die de leden van Amsterdam Gastvrij op voorhand gesteld hadden. Moderater en voorzitter Tim Klein Haneveld opende de avond met een resumé van de afgelopen gebeurtenissen die tot deze avond geleid hebben en onze inspanningen van de laatste 2 maanden die uiteindelijk geresulteerd hebben in een aantal bijstellingen in de uitvoeringsplannen rondom het vergunningssysteem voor B&B.

In plaats van 5 jaar wordt een vergunning voor 8 jaar uitgegeven, wordt je uitgeloot en heb je je voor 1 januari 2019 aangemeld dan wordt de overgansperiode 6 jaar ipv 2 jaar. Ben je huurder dan mag je alsnog mee doen met de vergunningaanvraag. Alvorens de gemeente ambtenaren het woord te geven werd er een kleine quiz gehouden om te testen hoeveel de aanwezige hosts weten van de nieuwe regels en de consequenties van sommige besluiten. Die test hebben de meesten cum laude gehaald 😊

Hierna werden stap voor stap de vragen doorgenomen en beantwoord. Op de site staan de vragen, de antwoorden sturen we onze leden per mail toe. Er bleven nog wat vragen onbeantwoord, met name de vragen omtrent de uitvoering van de besluiten, de gemeente belooft dit nog uit te werken en met ons te communiceren.

Men kan zich tot en met 15 februari opgeven via de gemeente. Tot nu toe gaven zo’n 1.400 mensen zich op. Iedereen die door wil gaan, ook korter dan de vergunningstijd, dient zich aan te melden.

Heeft u specifieke vragen dan kunt u die per mail stellen via bedandbreakfast@amsterdam.nl graag met een cc naar bnb-check@amsterdamgastvrij.nl We zullen de gemeente verzoeken vragen en antwoorden gesteld via bedandbreakfast@amsterdam.nl met ons te communiceren.

Na 15 februari worden de aanmeldingen per wijk gegroepeerd, er wordt dan bekeken in welke wijken er geloot wordt. De loting vindt plaats tussen 17 en 29 februari en wordt verricht door een notaris. De notaris stelt de volgorde vast waarbij de uitgelote aanmeldingen op een wachtlijst worden geplaatst. Het bestuur zal er bij de gemeente op aandringen dat de loting openbaar is en ook dat er voorafgaand aan het betalen van leges een screening/proefaanvraag gedaan kan worden zodat u niet voor niets leges betaalt.

Tussen 1 en 10 maart krijgt iedereen die zich per brief heeft aangemeld de uitslag en de eventuele plaats op de wachtlijst.

Bent u lid, maar heeft u de link naar de antwoorden niet ontvangen, laat het ons dan weten via communicatie@amsterdamgastvrij.nl

Wilt u de gang van zaken volgen klik dan hier voor info en nuttige linken etc.