NEN 2580 info en de eeuwige kerstboom van de gemeente Amsterdam

Om te beginnen kunt u hier een aantal praktische zaken vinden. Helaas heeft de gemeente het wederom nodig gevonden om behalve de NEN norm ook nog eens een aantal eigen regeltjes aan het opmeten van uw B&B ruimte te verbinden. Het is dus weer wachten op de volgende uitspraak van de rechtbank. Zo vindt de gemeente dat je de ruimtes waar je gasten doorheen lopen om naar hun eigen afgesloten ruimte te komen voor 50% moet mee tellen bij de 40% (max 61 m2) die u van uw huis voor uw B&B ter beschikking heeft. Met andere woorden, ligt uw B&B direct achter de voordeur dan bent u een stuk beter af dan wanneer uw B&B in het achterhuis is gevestigd.

Intussen gaat u uw vergunning aanvragen en daarvoor moet u leges betalen en tekeningen inleveren.

Let op: de leges rekent u direct af en als u niet aan uw bestemmingsplan blijkt te voldoen moet u ook nog een omgevingsvergunning aanvragen. Hetzelfde geldt voor het Bouwbesluit 2012.

We zijn in onderhandeling met de gemeente over de leges in het kader van de regelingen voor zzp-ers en kleine zelfstandigen mbt de Coronacrisis.

De gemeente zou uitleg komen geven op 16 maart. Dit is niet doorgegaan, wél hebben we antwoorden ontvangen op de vragen van onze leden.

U vindt bestemmingsplannen op: ruimtelijkeplannen.nl
Gaat u zelf aan de slag met de tekeningen dan kunt u de Meetinstructies downloaden
Wilt u een voorbedrukt opnameformulier gebruiken dan kunt u het opnameformulier downloaden
Kijk op de site van de gemeente voor voorbeeldtekening

Wilt u er nog meer over weten kijk dan op de NEN 2580 pagina van Waarderingskamer.nl

Wilt u de meting door een bureau laten doen dan vindt u hieronder de aanbieders die goede referenties kregen. Heeft u zelf een goede ervaring, geef het ons door svp.
Object@co
Aanvraagbedandbreakfast.nl