Beroep tegen beslissing op Bezwaar voorwaarden B&B vergunning. Samen naar de rechtbank voor een serieuze beoordeling van onze argumenten? Kom dan nú in actie!

U voldoet aan alle vergunningseisen, maar wilt u bijvoorbeeld een megaboete riskeren als u een keer ‘s nachts niet thuis wordt aangetroffen? Nee toch!

Een aantal B&B houders heeft vorig jaar zomer bezwaar aangetekend tegen de voorwaarden van de B&B vergunning. Het College heeft recent alle bij ons bekende bezwaren afgewezen (22 april j.l.) hetgeen te verwachten was. Amsterdam Gastvrij heeft voor ruim 70 leden de bezwaarfase collectief doorlopen en anderen hebben dit zelf gedaan.

Om de beslissing aan te vechten moet vóór vrijdag 4 juni 2021 dan wel binnen 6 weken na de beslissing op uw bezwaar beroep bij de rechtbank Amsterdam ingesteld worden. Iedereen zal zelf beroep moeten instellen, zie voorbeeldtekst beroep. Het is helaas niet mogelijk om namens de Vereniging collectief beroep in te stellen.

Het goede nieuws: het is vervolgens wél mogelijk Amsterdam Gastvrij te machtigen om de beroepsprocedure te laten voeren. Amsterdam Gastvrij draagt voor iedereen die lid is of lid wordt de proces- en advocatenkosten. Het instellen van beroep kost ú eenmalig € 181,-  aan griffierecht.

Als u geen beroep instelt wordt uw vergunning onherroepelijk, de voorwaarden liggen vast. Dit betekent het volgende: wordt een ander lid, dat wel in beroep gaat, door de rechtbank in het gelijk gesteld, dan heeft dat geen effect op úw vergunning, tenzij de rechtbank bepaalt dat een of meerdere voorwaarden onverbindend voor de vergunning zijn.

Wat kunt u doen:
De B&B houders die bezwaar hebben gemaakt en dus in beroep kunnen hebben twee opties als ze willen procederen:

  1. U stelt pro forma beroep in via voorbeeldtekst beroep vóór vrijdag 4 juni a.s. bij de rechtbank Amsterdam (verwijder in het voorbeeld de aanwijzing 'Let op: aangetekend versturen) en u machtigt de vereniging Amsterdam Gastvrij voor het vervolg met het machtigingsmodel. Als u nog geen lid bent: wel eerst lid worden. De vereniging procedeert collectief voor de leden en bepaalt de gronden van beroep (omvang van het geschil). Amsterdam Gastvrij draagt zorg voor het aanvullen van de gronden van beroep, voorbereiding en vertegenwoordiging tijdens de zitting.

  2. U procedeert zelf en bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig indienen van de gronden.

Het is belangrijk dat u de beroepstermijn van 6 weken in de gaten houdt, sommige mensen hebben al langer een beslissing op bezwaar gekregen, anderen juist nog niet.

N.B. Alle leden die beroep willen instellen kunnen dit doen via het model, pro forma beroepschrift. Het is belangrijk dat het pro forma beroepschrift uiterlijk donderdag 3 juni 2021 aangetekend wordt verstuurd naar de rechtbank. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen op de website www.rechtspraak.nl (digitaal beroep instellen bij de rechtbank). Hiervoor is een DIGID benodigd.
Voor vragen:
bnb-check@amsterdamgastvrij.nl