AGV: Aan de ombudsman Metropool Regio Amsterdam, De heer A. Zuurmond

Geachte heer Zuurmond, 

Amsterdam Gastvrij, de belangenvereniging voor particuliere toeristische verhuur, heeft met grote waardering kennis genomen van uw 3e editie van Feesten en Beesten. U slaagt er daar in om zowel beknopt als analytisch in 7 thema’s zichtbaar te maken welke problemen er door de inwoners van Amsterdam worden ervaren waar de gemeente onvoldoende oog voor heeft dan wel onvoldoende actie in onderneemt.

Read More

Gemeente: draait 30 dagen vakantieverhuur terug naar 60 dagen!

Naar aanleiding van de Column van 11 januari 2019 over wethouder Ivens die via de soms wat slordige media, Airbnb voor de voeten gooide dat zij het gemeentebeleid nog niet volledig hadden gecommuniceerd op hun site, stuurde een van onze leden ons het volgende citaat uit de schriftelijke bevestiging van de gemeente Amsterdam op de verplichte aanmelding van gasten:

Read More

AGV: Administratie gemeente van B&B aanmelding blijkt een papieren chaos.

Naar aanleiding van opmerkingen van Amsterdam Gastvrij geeft de gemeente aan dat het goed is je opnieuw aan te melden als B&B omdat zij hun administratie niet op orde hebben. Wij adviseren onze leden, die zelf niet kunnen aantonen dat ze zich in het verleden hebben aangemeld, dit opnieuw te doen voor 31 december 2018. Zie onderstaande mailwisseling.

Geachte heren Bolkestein en Ivens,

Read More